Wintersporter? Voorkom dure verrassingen

Ook dit winterseizoen gaan weer zo’n 1 miljoen mensen op wintersport. Een weekendje Duitsland of week naar Oostenrijk met ski’s of snowboard is dan ook volop genieten! Voor al deze wintersporters nog een paar tips om zorgeloos op vakantie te gaan.

(Doorlopende) reisverzekering?

Ga je, naast de wintersportvakantie, vaker per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Controleer dan wel of er bij wintersport een goede dekking is. Verzekeraars kunnen eisen stellen of leggen beperkingen op, bijvoorbeeld bij off-piste skiën.

Ongevallen en een zorg- en reisverzekering

Een zorgverzekering dekt niet altijd alle medische kosten in het buitenland. In sommige landen, bijvoorbeeld Oostenrijk, zijn medische kosten vaak een veelvoud van het Nederlandse basistarief. De basisverzekering dekt dan slechts het Nederlandse basistarief en een aanvullende verzekering kan in de regel 200% van dit tarief vergoeden.

Een reisverzekering met aanvullende dekking voor medische kosten vergoedt de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen volledig, voor zover de zorgverzekering ze niet vergoedt.

Ook een reddingsoperatie met een helikopter of een gipsvlucht naar Nederland kunnen duur uitvallen. Deze zijn niet compleet gedekt door de zorgverzekering, maar wel door de reisverzekering.

Annuleringsverzekering ook geldig tijdens je vakantie

Bij het onverwacht een reis moet annuleren kan de reisorganisatie kosten in rekening brengen. Een annuleringsverzekering vergoedt deze kosten. Het moet dan wel gaan om onverwachte kosten.

“Ongenoten reisdagen” door een ongeval worden dan ook vergoed. Als je bijvoorbeeld halverwege de vakantie een been breekt, dan geeft een annuleringsverzekering vergoeding voor de niet-gebruikte dagen van bijvoorbeeld de skipas en eventueel de accommodatie.

Wintersportuitrusting gestolen, verloren of beschadigd?

Een goede wintersportuitrusting is niet goedkoop. Ski’s of snowboard, skischoenen, wintersportjas. Bij een reisverzekering valt dit onder de bagagedekking en is dan ook verzekerd voor diefstal, maar ook voor beschadiging en verlies. Wel geldt er vaak een maximum bedrag per persoon of polis.

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op: info@vandemheen.nl of 0341 – 35 20 43.

Waarom Van de Mheen?

• Advies op maat

Wij zijn al meer dan 40 jaar tevreden over Assurantiekantoor van de Mheen en kunnen het dan ook iedereen aanbevelen om daar je verzekeringen af te sluiten vanwege de zeer goede persoonlijke service.

Dhr. Kleijer

• Persoonlijke benadering

Van de Mheen is al 55 jaar mijn betrouwbare adviseur, tot volle tevredenheid. Ik kan hem aan een ieder aanbevelen.

Dhr. Kok

• Altijd in uw belang

Assurantie van de Mheen doet wat ons betreft hun uiterste best om de klant zo snel mogelijk te helpen. Klant is nog steeds koning bij fa. van de Mheen. Ga zo door!

Dhr. Geertsema