Aanrijding? Dit moet je (niet) doen!

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar in het najaar lijkt dat hoekje altijd net iets groter dan in andere jaargetijden. Het weer is vaak “slechter” en de dagen worden korter. Het gevolg is dat je in de herfst onderweg vaak met een pittige bui of juist een laagstaande zon te maken krijgt en in de winter in het donker van en naar je werk rijdt. Niet vreemd dat in deze maanden statistisch gezien de meeste ongelukken gebeuren. En wel in de ochtendspits om precies te zijn. 

Checklist

Vervelend als het je overkomt. Je schrikt en de adrenaline giert door je lijf. Toch zul je in deze situatie ook scherp moeten blijven om de afhandeling zo eerlijk en goed mogelijk te laten verlopen voor jezelf en de tegenpartij. Daarom deze onderstaande checklist, zodat je weet wat je wel en niet moet doen na een aanrijding:

  • Blijf rustig en wordt niet boos. Uiteraard kunnen bij dit soort gebeurtenissen de emoties hoog oplopen en is het lastig om je primaire reacties uit te schakelen. Toch is het voor alle partijen beter om rustig en beheerst te blijven, zodat de afhandeling zo soepel en snel mogelijk verloopt. 
  • Schakel bij ernstige schades de politie in.
  • Maak een situatieschets waarin je beschrijft en tekent wat er volgens jou is gebeurd.
  • Noteer gegevens van omstanders (naam, telefoonnummer en eventueel kenteken). Dit is zeker belangrijk op het moment dat het verhaal van de tegenpartij afwijkt van jouw eigen verhaal. 
  • Maak foto’s van de schade en ook van eventuele slipsporen en brokstukken. Leg de situatie zo goed mogelijk vast, voordat de auto’s van hun plek worden gereden.
  • Ga niet in discussie over de schuldvraag en erken daarom ook op dat moment geen aansprakelijkheid. 
  • Regel niet onderling de schade.
  • Vul samen met de tegenpartij het schadeformulier in.
  • Onderteken het schadeformulier alleen als het eens bent met hetgeen er is ingevuld.
  • Neem contact met ons op als je bij ons verzekerd bent, zodat wij de verdere afhandeling zo goed mogelijk voor je kunnen regelen.

Getuigenverklaringen

Bovenstaande punten vergemakkelijken het verdere proces. Echter, soms wil de tegenpartij niet meewerken of tekent een andere verhaal op dan jij in je hoofd hebt. Er zijn bijvoorbeeld situaties denkbaar waar beide partijen beweren dat de ander op hun weghelft kwam. Foto’s en getuigenverklaring kunnen dan duidelijkheid verschaffen en ervoor zorgen dat de aansprakelijkheid volledig bij de tegenpartij neergelegd kan worden.

Uiteraard hopen we dat zoiets je bespaard blijft, maar mocht je toch betrokken raken bij aanrijding, dan zorgen wij voor een goede afhandeling.

Bel ons op 0341 – 35 20 43 of mail naar info@vandemheen.nl

Waarom Van de Mheen?

• Advies op maat

Wij zijn al meer dan 40 jaar tevreden over Assurantiekantoor van de Mheen en kunnen het dan ook iedereen aanbevelen om daar je verzekeringen af te sluiten vanwege de zeer goede persoonlijke service.

Dhr. Kleijer

• Persoonlijke benadering

Van de Mheen is al 55 jaar mijn betrouwbare adviseur, tot volle tevredenheid. Ik kan hem aan een ieder aanbevelen.

Dhr. Kok

• Altijd in uw belang

Assurantie van de Mheen doet wat ons betreft hun uiterste best om de klant zo snel mogelijk te helpen. Klant is nog steeds koning bij fa. van de Mheen. Ga zo door!

Dhr. Geertsema