Auto, huis of caravan verhuren? 
Zorg dat je goed verzekerd bent!

Verhuur jij wel eens spullen aan anderen? Het komt steeds vaker voor dat particulieren eigendommen met elkaar delen om een extra zakcentje te verdienen of medemensen te helpen. Gereedschappen, auto’s, caravans en zelfs complete huizen worden tegen vergoeding gedeeld met vrienden of derden. Wat veel mensen niet weten is dat de verhuurder meestal het risico draagt voor schade, ook als deze wordt veroorzaakt door de huurder.

Ben je dus van plan om jouw spullen te verhuren? Zorg er dan voor dat je de juiste verzekeringen in huis hebt. Welke? Dat hangt af van het te verhuren object. We nemen de belangrijkste onder de loep:

Huis verhuren

Als je jouw huis verhuurt, wil je zowel het huis als de inboedel goed verzekeren. Als je je huis verhuurt via grote organisaties, zoals Airbnb, dan is de verzekering er soms bij inbegrepen. Maar ook buiten dit soort organisaties om bestaan er inmiddels standaardoplossingen voor het verhuren van jouw huis.

Caravan (en vakantiewoning) verhuren

Je caravan uitlenen aan vrienden valt in de meeste gevallen onder je huidige verzekering. Dit is niet het geval als je je caravan (of vakantiewoning) verhuurt. Vaak heb je hiervoor een aanvullende verzekering nodig en altijd schriftelijke toestemming van je verzekeraar. Ook voor het verhuren van je caravan en vakantiewoning zijn er aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Auto verhuren

Voor het verhuren van je auto heb je een speciale verzekering nodig en ben je altijd verplicht dit te melden aan je verzekeraar. In tegenstelling tot het verhuren van een huis of caravan, zijn verzekeringen voor het verhuren van je auto (als particulier) niet of nauwelijks te vinden. Dat komt omdat verzekeraars niet happig zijn op het grote risico dat aan het verhuren van auto’s zit. Schade aan of met een auto is tenslotte zo gemaakt. Als je aan je verzekering meldt dat je je auto gaat verhuren, bestaat de kans dat deze de verzekeringspolis voor privégebruik stopzet, omdat ze niet kunnen nagaan wie er op welk moment achter het stuur zit.

Ga eerst om tafel met je verzekeringsadviseur

Ben jij van plan om je huis, auto, caravan of andere spullen te verhuren? Neem dan eerste contact op met je adviseur bij Van de Mheen. Die zet voor jou de risico’s op een rijtje en gaat samen met jou op zoek naar verzekeringen die het beste aansluiten bij jouw wensen.

Je kunt onze adviseurs bereiken via info@vandemheen.nl of bel ons op 0341 – 35 20 43.

 

Toon volledig nieuwsoverzicht »