Lagere premie autoverzekering door Corona?

Coronamaatregelen “dwongen” ons om (meer) thuis te werken. Daardoor reden we afgelopen jaar een stuk minder kilometers bij elkaar. Er waren ook minder aanrijdingen en schadegevallen. Gunstig voor de premie van de autoverzekering, zou je denken… 

Spoiler alert: de autoverzekeringen zijn over het algemeen niet goedkoper geworden. Dat heeft te maken met het feit dat verzekeraars kijken naar de statistieken op langere termijn. Pech voor nu, maar het werkt ook vaak in ons voordeel. Immers, na een flinke storm met bijbehorende stormschade, schiet de premie ook niet gelijk omhoog.

5 tips om toch te besparen op je autoverzekering

Toch kan het onder de loep nemen van je autoverzekering helpen. Het kan namelijk wellicht beter én goedkoper. Hier een paar tips om op te letten:

Tip 1: Gereden kilometers

Op het moment dat je een autoverzekering afsluit, geef je aan hoeveel kilometers je jaarlijks verwacht te rijden. De kans is echter groot dat je in deze “bijzondere” tijd dit aantal kilometers bij lange na niet haalt. Geef dit door aan je verzekeraar, want dat kan zorgen voor een (iets) lagere premie.

Tip 2: Schorsen

Maak je gedurende een bepaalde periode geen gebruik van je (tweede) auto? Schors deze dan. Geef bij je verzekering aan dat je voor een bepaalde tijd geen gebruik maakt van de auto op de openbare weg. Je hoeft dan geen wegenbelasting meer te betalen, geen autoverzekering af te sluiten en ook een Apk-keuring is niet nodig. De auto moet dan wel op je eigen terrein of in een autostalling staan. Zo lang je verzekering geschorst is, bouw je overigens geen schadevrije jaren op. En je bent ook niet verzekerd voor bijvoorbeeld brand- of diefstalschade.

Tip 3: Veilig rijden

Er zijn een aantal autoverzekeraars die je korting bieden wanneer je goed gedrag vertoont. Of je veilig rijdt wordt bijvoorbeeld gemeten met een app op je telefoon of door een kastje in je auto. Echter ligt de basispremie voor deze verzekeringen wel wat hoger. Wij kijken daarom graag met je mee of zo’n verzekering voor jou zinvol is of niet.

Tip 4: Let op dubbele dekkingen

Zonder het te weten, zijn sommige auto-eigenaren dubbel verzekerd. Heb je bijvoorbeeld al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of je daar een verkeersdekking in hebt zitten. Je hoeft dan namelijk geen rechtsbijstanddekking in de autoverzekering te hebben. En heb je pechhulp via de autodealer? Dan is pechhulp-dekking via de verzekeraar of een abonnement bij de ANWB wellicht overbodig. 

Tip 5: Blijf regelmatig vergelijken

Het is verstandig om de verschillende verzekeringen te blijven vergelijken. Het kan zijn dat je auto ouder is en daarmee een goedkopere dekking volstaat. Het kan ook zijn dat je buffers opraken en je daarom juist een ruimere dekking nodig hebt. De premies en voorwaarden veranderen regelmatig. Overstappen naar een andere verzekeraar kan daarom het overwegen waard zijn. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Laten we dan samen kijken of jouw autoverzekering nog passend is. Bel ons op 0341 – 35 20 43 of mail naar info@vandemheen.nl

Toon volledig nieuwsoverzicht »