Schade door een zomerse bui

Deze week stijgen de temperaturen tot (ver) boven de dertig graden.
Wanneer deze hittegolf ten einde is, laat zich moeilijk voorspellen, maar één ding weten we zeker: zo’n warme periode eindigt altijd met ‘gedonder’.

Zomerse buien kunnen heftig zijn, zeker tegenwoordig. Er zijn buien die in een paar minuten tijd zoveel water laten vallen dat straten blank komen te staan. Of ze gaan gepaard met hevige windstoten en extreem onweer. Is jouw huis (goed) verzekerd tegen dit natuurgeweld?

Directe blikseminslag

Een huis kan door directe of een indirecte blikseminslag schade oplopen. Bij een directe inslag kun je bijvoorbeeld denken aan aan geblakerde of gescheurde muren en daken. Er kan zelfs brand ontstaan. Deze schade wordt (nagenoeg altijd) gedekt door je opstalverzekering. Alles wat aard- en nagelvast zit is dan verzekerd. Zijn er andere spullen, zoals elektrische apparaten, stukgegaan door de inslag, dan kun je dit verhalen op je inboedelverzekering.

Indirecte blikseminslag

Als de bliksem niet direct, maar vlakbij jouw huis inslaat, kun je ook schade oplopen. Vaak aan elektrische apparaten door de piekspanning die zo’n inslag met zich meebrengt. Geen nood! Ook deze schade kun je meestal verhalen op je inboedelverzekering.

Waterschade

Hoe kortstondig de meeste buien ook duren, in korte tijd valt er doorgaans een hoop water uit de lucht. (veel) Meer dan de riolering in dat tijdsbestek aan kan. Het resultaat is straten die onderlopen. Met een beetje pech loopt jouw kelder ook onder of ontstaat er waterschade aan vloeren en muren op de begane grond. Net als bij blikseminslag geldt ook hier dat je schade aan het huis over het algemeen kunt verhalen op je opstalverzekering. En schade aan spullen worden meestal gedekt door je inboedelverzekering. 

Stormschade (windstoten)

Vaak blijft het niet bij onweer en regen, maar wordt een zomerbui ook vergezeld door (zware) windstoten. Er zit nu eenmaal veel energie in de lucht dat door (on)weer en wind vrijkomt. Een nadelige bijkomstigheid van zomerbuien is dat bomen vaak volop in blad staan en veel meer wind vangen dan in de winter. Regelmatig sneuvelen er daarom bomen of takken tijdens zo’n zomerstorm. Als zware takken of een volledige boom op je huis valt, dan is de schade enorm. Gelukkig dekt je opstalverzekering in de regel ook deze schade. 

Sluit ramen en deuren

Je kunt je voorbereiden op noodweer. Hoe?

  • Sluit je ramen (en deuren) bij een naderende bui en zorg er altijd voor dat je dakgoten schoon zijn. Als de schade namelijk ontstaat door nalatigheid of slordigheid, dan ben je niet verzekerd. Dat geldt dus ook voor het niet goed opbergen van spullen om huis / in de tuin.
  • Check samen met jouw adviseur bij Van de Mheen of jouw huis goed verzekerd is tegen het geweld van Moeder natuur. 

Toch schade?

Is het leed al geschied? Doe dan het volgende:

  • noteer het tijdstip waarop de schade is ontstaan
  • maak foto’s van de schade
  • ruim alleen het noodzakelijke op of voer noodreparaties uit en bel ons.
  • wij helpen je met het nemen van de juiste stappen.

Neem contact op via info@vandemheen.nl of bel ons op 0341 – 35 20 43.

Waarom Van de Mheen?

• Advies op maat

Wij zijn al meer dan 40 jaar tevreden over Assurantiekantoor van de Mheen en kunnen het dan ook iedereen aanbevelen om daar je verzekeringen af te sluiten vanwege de zeer goede persoonlijke service.

Dhr. Kleijer

• Persoonlijke benadering

Van de Mheen is al 55 jaar mijn betrouwbare adviseur, tot volle tevredenheid. Ik kan hem aan een ieder aanbevelen.

Dhr. Kok

• Altijd in uw belang

Assurantie van de Mheen doet wat ons betreft hun uiterste best om de klant zo snel mogelijk te helpen. Klant is nog steeds koning bij fa. van de Mheen. Ga zo door!

Dhr. Geertsema