Stoppen met roken – hou vol en bespaar geld!

Stoppen met roken. Voor de ene persoon valt dat zwaarder dan voor de andere. Wellicht trekt dit je over de streep. Wist je namelijk dat je door te stoppen met roken na twee jaar korting krijgt op de premie van je overlijdensrisicoverzekering?

Bespaar honderden euro’s per jaar

Dat stoppen met roken bevorderlijk is voor je gezondheid wist je al en dat je geld bespaart wist je ook. Maar je kunt dus nog meer geld besparen door na twee jaar je overlijdensrisicoverzekering aan te passen. Dat kan zomaar honderden euro’s per jaar schelen. Zullen wij de datum vast voor je in de agenda zetten?

Hoe werkt het

Als roker betaal je voor je overlijdensrisicoverzekering een hogere premie. Waarom? Omdat de kans bij een roker groter is dat hij of zij tijdens de looptijd zal overlijden. Bij je aanvraag ben je daarom verplicht naar waarheid in te vullen of je wel of niet rookt. Ook als je na het afsluiten (weer) begint met roken, moet je dit doorgeven. 

Nog niet gestopt?

Je bent nog niet gestopt, maar wilt het wel? Als je daar hulp bij nodig hebt, kun je gebruik maken van het stoppen met rokenprogramma. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering van je zorgverzekeraar.

Check regelmatig je ORV

Of je nu wel of niet rookt, gestopt bent of juist begonnen, als je overlijdensrisicoverzekering al langer dan 7 jaar loopt, is het sowieso verstandig om daar eens goed naar te kijken. Het kan zomaar zijn dat je kunt besparen door een nieuwe polis af te sluiten en, zodra de nieuwe verzekering geregeld is, je huidige verzekering op te zeggen. De afgelopen
7 jaar zijn de premies flink gedaald, voor zowel rokers als niet-rokers.

Laat ons je overlijdensrisicoverzekering bekijken. We checken dan meteen of de polis nog wel bij je huidige situatie past.

Bel ons op 0341 – 35 20 43 of mail naar info@vandemheen.nl 


Toon volledig nieuwsoverzicht »