Zorgeloos op weg met een gehuurde auto, motor of camper in het buitenland

Voor veel vakantiegangers een ideaal scenario: Op de plek van bestemming een auto, motor of camper huren. Alle vrijheid om jouw vakantieland te ontdekken. Het huren is in een paar muisklikken geregeld. Maar geldt er een eigen risico? Of een waarborgsom? En zijn alle schades gedekt, of valt schade aan de onderzijde of een lekke band er buiten?

Eigen risico

Schade is snel veroorzaakt, zeker in het buitenland waar het vaak drukker is en de verkeersregels anders zijn. Een goede verzekering voor aansprakelijkheid, diefstal en schade is dan ook onmisbaar. Vaak zit deze verzekering bij de huurprijs inbegrepen, maar met een eigen risico oplopend tot € 1.000,- voor een camper. Het afkopen van het eigen risico kan dus verstandig zijn., maar kan ook met een Nederlandse eigen risico-verzekering afgedekt worden.

Schades achteraf

Soms komt de verhuurder achteraf met een rekening voor schade die de huurder niet veroorzaakt heeft. Denk aan deukjes of schade aan de binnenkant van de auto. Controleer daarom bij het ophalen en wegbrengen van de huurauto of alles werkt en in orde is. Laat eventuele schades aantekenen op het verhuurcontract. Lever de auto het liefst tijdens kantooruren in, zodat samen met een medewerker de auto gecontroleerd en afgetekend kan worden.

Langere periode in het buitenland?

Kijk met je verzekeringsadviseur welke verzekering je dan nodig hebt om onbezorgd te genieten. Neem dan gerust contact met ons op: info@vandemheen.nl of 0341 – 35 20 43.

Toon volledig nieuwsoverzicht »