Aanhanger lenen? Zo zit het met je verzekeringen!

Iedereen heeft wel zo’n aardige buurman, oom of vriend waar je even een aanhanger van kan lenen. Handig om snel wat tuinafval af te voeren of spullen te verhuizen. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekeringen?

WA-verzekering

Als de aanhanger of caravan achter je auto hangt, is deze automatisch op je WA (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) meeverzekerd. Mocht er dan schade ontstaan door een aanrijding of door lading die van de aanhanger valt, dan is deze gedekt.

Wat is niet verzekerd?

Schade aan een geleende aanhanger of caravan is niet gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Dit geldt trouwens ook voor geleende auto’s! Maak daarom goede afspraken over eventuele schade voordat je een aanhanger leent of uitleent.

Heb je zelf een aanhanger of caravan? Weet dat schade niet is meeverzekerd op een autoverzekering. Je kan dit wel met een aanhanger- of caravanverzekering afdekken.

Naar het buitenland met aanhanger of caravan?

Dan is het handig om bij de autoverzekeraar een groene kaart aan te vragen met het kenteken van de aanhanger of caravan daarop vermeld.

Nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op: info@vandemheen.nl of 0341 – 35 20 43.

Toon volledig nieuwsoverzicht »