Coronacheck: ben jij (te) goed verzekerd?

Je zit er waarschijnlijk niet op te wachten, maar neem even de tijd om je hypotheek en verzekeringen onder de loep te nemen. Het kan je, juist nu in coronatijd, financieel voordeel opleveren en je hebt weer even scherp waarvoor je wel en (nog) niet verzekerd bent. Ga met je adviseur rond de tafel zitten of pak zelf de polismappen en voorwaarden erbij. Voor dat laatste geval hebben wij hieronder op een rijtje gezet waar je dan op kunt letten.

Hypotheek

Je hypotheek is waarschijnlijk je grootste maandelijkse kostenpost. Als je 5 tot 10 jaar geleden je hypotheek hebt afgesloten of verlengd, zul je relatief veel rente betalen. Tegenwoordig is de rentestand zo laag dat oversluiten of rentemiddeling wel eens interessant kan zijn. Banken zijn ook vaak bereid je rente naar beneden bij te stellen als de waarde van je huis flink is gestegen. Voor hen kleeft er dan immers minder risico aan de hypotheek.

Autoverzekering

Op je autoverzekering kun je ook besparen. Als je auto niet meer zo nieuw is, kun je je afvragen of een allrisk verzekering nog wel noodzakelijk is. Wellicht is het slimmer om te kiezen voor een beperkt casco dekking. En rijd je (bijvoorbeeld door de coronacrisis) nu minder kilometers? Meld dat dan bij je verzekeraar, want ook dat kan zorgen voor een lagere maandelijkse bijdrage. Let altijd wel op de voorwaarden, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Reisverzekering

Reizen (vakantie) doe je door de coronamaatregelen waarschijnlijk minder of helemaal niet. Wat in de nabije toekomst mag, is uiterst onzeker. Stel je zelf daarom de vraag of je reisverzekering nog wel de lading dekt, want heb je in deze tijd nog wel behoefte aan een wereldwijde en permanente dekking?

Zorgverzekering

Deze laatste verzekering stond waarschijnlijk al op je netvlies, want binnenkort kun je je zorgverzekering weer oversluiten of aanpassen. Omdat deze verzekering er altijd goed inhakt qua maandelijkse kosten, loont het zeker om deze onder de loep te nemen. Ben je van plan over te stappen of je huidige verzekering aan te passen? Let er dan op dat je datgene verzekert dat op jou van toepassing is óf wordt. Heb je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor een bril, de tandarts of fysiotherapie nodig? Of kies je voor een verhoogd eigen risico, zodat je minder premie hoeft te betalen? En wil jij zelf kunnen kiezen door wie jij geholpen wordt? Check ook dan of je nog steeds de juiste verzekering hebt. 

Je zult er dus even voor moeten gaan zitten, maar een regelmatige check kan je financieel gewin opleveren en houdt je scherp. Wil je dat we met je meekijken? Neem dan contact met ons op, via 0341 – 35 20 43 of mail naar info@vandemheen.nl

Toon volledig nieuwsoverzicht »