De Hypotheek: even niet of tijdelijk minder!

De Coronacrisis hakt erin. Het is enerzijds aanpoten door alleen thuis te moeten blijven of juist de hele dag de kinderen om je heen te hebben. Ook financieel kunnen het lastige tijden zijn of in de nabije toekomst worden. Bedrijven die sluiten en mensen die hun baan kwijtraken. Bij andere ondernemers raakt de agenda steeds leger, waarmee de omzet slinkt. Hoe ga je het met minder inkomsten thuis rondbreien?

Zorgen over de hypotheek

De overheid heeft inmiddels diverse maatregelen getroffen. Je kunt als bedrijf gebruik maken van diverse regelingen en/of steun. Maar toch maken veel mensen zich zorgen over hun hypotheek. Voor veel huishoudens veruit de grootste kostenpost. Gelukkig denken ook de hypotheekverstrekkers mee.

Uitstel of tijdelijke verlaging maandbedrag

Huizenbezitters met een hypotheek die in financiële problemen dreigen te komen, kunnen bij hun  hypotheekverstrekker uitstel van betaling aanvragen. Meestal kun je tot drie maanden uitstel krijgen. Uiteraard moet het bedrag daarna wel alsnog worden afgelost. Bij sommige hypotheekverstrekkers kun je ook het maandbedrag tijdelijk naar beneden bijstellen.

Wie heeft er recht op?

Je hebt recht op uitstel van betaling of een tijdelijke verlaging van het maandbedrag als je door de Coronacrisis (en/of -maatregelen) financieel in het nauw zit of dreigt te komen. Daarbij maakt het voor veel verstrekkers niet uit of je in loondienst of zelfstandig ondernemer bent. Veel verstrekkers zullen een gesprek met je voeren om met je mee te denken. En je zult wellicht documenten mee moeten sturen die jouw huidige financiële situatie verhelderen.

Keerzijde

Hoe welkom het ook zal zijn, toch heeft het ook een keerzijde. De achterstand die je oploopt moet in het daaropvolgende jaar wel worden afgelost. Je maandbedrag zal dus (tijdelijk) omhoog gaan. En de banken maken na 4 maanden betalingsachterstand een (verplichte) melding bij de BKR. Deze melding blijft 5 jaar staan en kan problemen opleveren bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek of lening. 

Wij zijn er voor je. Ook nu!

Heb je moeite om nu of straks het hoofd boven water te houden en overweeg je een aanvraag voor uitstel van je hypotheek? Neem contact met ons op. We bekijken jouw huidige en toekomstige situatie en gaan op zoek naar de beste oplossingen. Want ook in deze tijd kunnen wij onze meerwaarde aan jou laten zien.

Bel ons op 0341 – 35 20 43 of mail naar info@vandemheen.nl 

Toon volledig nieuwsoverzicht »