(voorbereid) Op weg naar de wintersport

2020 is begonnen. De kerstvakantie achter de rug. Voor veel mensen de hoogste tijd om zich geestlijk en mentaal voor te bereiden op de wintersport. Hieronder een aantal zaken die je in je voorbereiding niet mag vergeten.

Vergeet je winterbanden en sneeuwkettingen niet

Natuurlijk heb je je auto al uitgerust met winterbanden. Een stuk veiliger en in de meeste wintersportlanden zelfs verplicht. Bij controles of ongeval kunnen boetes oplopen tot wel € 5.000,-. Deze worden niet vergoed door je reisverzekering. Sneeuwkettingen zijn in de meeste wintersportlanden trouwens ook verplicht bij je te hebben en om te doen als dat door verkeersborden geadviseerd wordt.

Voorkom koukleumen

Neem niet alleen de spullen voor de wintersport mee, maar leg ook (fleece)dekens voor onderweg binnen handbereik. Je zult net zien dat je auto het begeeft tijdens een sneeuwbui en/of bittere kou. Juist op die momenten beleven hulpdiensten topdrukte en duurt het vaak langer voor ze ter plaatsen zijn. Om die hulpdiensten te bellen is het ook aan te raden om een powerbank mee te nemen, zodat je je telefoon aan de praat kunt houden.

Zorg voor voldoende proviand

Het komt ook steeds regelmatiger voor dat mensen in lange files terecht komen of door sneeuwstormen worden overvallen, waardoor ze niet verder kunnen. Neem daarom, naast dekens en warme kleren, ook voldoende eten en drinken mee. Om warm te blijven verbrandt je lichaam namelijk heel wat calorieën. 

Check je reisverzekering

Verzeker je ook tegen pech en/of ongelukken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een reisverzekering afsluiten. Niets is vervelender dan naast de schade aan je auto – en het moeten wachten op de hulpdiensten – ook nog eens een flinke rekening van de pechhulp en/of garage gepresenteerd krijgen die je zelf moet betalen. Check je reisverzekering. Heb je recht op autohulp? Heb je Europadekking of ben je alleen in Nederland verzekerd?

En je zorgverzekering

Veilig aangekomen? Dan is het genieten geblazen. Maar doe wel voorzichtig. Stel dat je toch medische hulp nodig hebt op je wintersportadres, check dan nu alvast je zorgverzekering. Bekijk wat je wilt verzekeren of niet. Meestal liggen medische tarieven in wintersportlanden, zoals Oostenrijk en Frankrijk, een stuk hoger. Je basisverzekering dekt dan alleen het tarief wat in Nederland regulier is. Alles daarboven moet je zelf betalen. Je kunt je hier vaak tegen indekken met een aanvullende verzekering.

Kortom, wees voorbereid. En heb je twijfels of vragen? Wij kijken graag met je mee.

Bel ons op 0341 – 35 20 43 of mail naar info@vandemheen.nl 

Toon volledig nieuwsoverzicht »